2011-04-11 17:16:59• hírek • Szatmar.ro

A becsület a tét az Arad ellen

A TVR3 „gyanús meghátrálása" után a Digi mentette meg a kosárlabda közönségét.

„Visszavágunk", mondta Éles Péter három hete, amikor a Román Kupa fináléjában hazai pályán a Szatmárnémeti VSK 85-63 arányú vereséget szenvedett az Arad ellen. Mivel a bajnoki elődöntőben a szatmáriak a Temesvárt, a maros-partiak pedig a Sepsiszentgyörgyöt könnyedén, két mérkőzés után „elintézték", a két együttes a bajnoki döntőben ismét összeméri tudását.

Fennállása legfontosabb mérkőzéseire készül tehát a VSK, ám Dan Fleseriu tanítványainak felkészülését egy „gyanús esemény" is megzavarta. Néhány nappal a döntő előtt ugyanis a pontvadászat eddigi meccseit közvetítő TVR3 hirtelen bejelentette: nem kívánja sugározni a két szatmári mérkőzést. A VSK vezetősége viszont úgy ítélte meg, hogy a romániai közönség mindenképpen megérdemli, hogy része lehessen a bajnoki döntő küzdelmeinek. Figyelembe véve az aradiak és a szövetség „jó kapcsolatát" az önvédelemként is felfogható lépésként a szatmári klub vezetői gyorsan felvették a kapcsolatot DigiSporttal, akik készséggel jelezték: hajlandóak a két találkozó közvetítésére. Éppen ezért az eredetileg kiírt program helyett nem 18.00 órától, hanem 20.00 órától veszi majd kezdetét a két szatmári összecsapást. Kedden a DigiSportPlus élőben sugározza majd a találkozót, míg a második összecsapást csak felvételről vetíti le.

Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának elnöke megjegyezte, hogy mivel az ország ezen szegmense, szűkebb értelemben véve pedig Szatmárnémeti csak a VSK eredményei révén jut el a központi médiába, éppen ezért fontosnak tartja, hogy a találkozók képernyőre kerüljenek. Hozzátette, hogy egy kiegyensúlyozott párharcra számít, ám a szatmári lányokon észrevehető a koncentráció és a motiváció. „Elmondtam a lányoknak, hogy az idei célkitűzést már teljesítették, hisz a szezon előtt a bajnokság és a Román Kupa döntőjébe való kvalifikáció volt a célkitűzés. Nekünk ők máris bajnokok. Büszkék vagyunk erre a csapatra, hisz Szatmárnak még sosem volt ilyen erős kosárlabdacsapata", mondta Kereskényi.



Hogy ki a döntő esélyese, azt igen nehéz megmondani. Ha abból indulunk ki, hogy az említett kupadöntőben az Arad 85-63 arányban nyerni tudott Szatmáron, akkor a Maros-parti egyesület tűnik a favoritnak. Amennyiben viszont azt vesszük alapul, hogy a rájátszásban a VSK mindkét mérkőzést megnyerte (odahaza 63-47, idegenben 69-64) arányban, akkor Popéknak áll a zászló. Az alapszakaszban elszenvedett két vereséget (62-46 Szatmáron, 57-41 Aradon) szinte figyelmen kívül hagyhatjuk, hisz az egy másik VSK volt Mehmedic, Teilane, Pop és Olajuwon nélkül.

Apropó Mehmedic: a bosnyák légiós az egyetlen, aki ebben a fiatal szatmári gárdából valaha is a valamilyen döntőben pályára lépett. A tapasztalat tehát az aradiakat segítheti, Kereskényi viszont kihangsúlyozta: a klub vezetősége alig várja, kifizethesse a lányoknak a kitűzött célprémiumot.

Ami az aradiakat illeti, Stacey Nolan vezetőedző nagyon nehéz döntőre számít, és a védekezésre helyezi a fő hangsúlyt, szerinte ez meghatározó lesz. „Szatmárnak pályaelőnye van, az első két meccset is hazai környezetben játsszák, ami számukra nagyon kedvező. De meglátjuk mi lesz, én bízom a csapatban" - mondta Nolan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: